Kwadrant, leren wonen en leren werken

Kwadrant biedt onderwijs aan binnen opleidingsvorm 2, type 2, 3 en 9. Voor meer informatie over de verschillende opleidingsvormen en types, klik hier.

Kleinschaligheid en individuele aanpak zijn twee grote troeven van Kwadrant. We bereiden de leerlingen voor op latere tewerkstelling binnen de sociale economie (inpakwerk, groenzorg ...). Ook werken we aan een optimale deelname aan alle aspecten van de samenleving. Thema's zoals wonen, openbaar vervoer, het huishouden en zinvolle vrijetijdsbesteding komen aan bod. Samen gaan we op weg om te leren wonen en te leren werken.

Kwadrant biedt therapeutische omkadering (logopedie, kinesitherapie, psychotherapie ...) waarbij we nagaan welke noden de leerling heeft en hoe we een passend therapeutisch aanbod kunnen uitbouwen. Leerlingen met autisme krijgen specifieke en aangepaste ondersteuning.

Er is mogelijkheid tot busvervoer en warme maaltijd over de middag.

'Ik ben een jongen van 16 jaar. Ik werd verkozen tot klasburgemeester door mijn klasgenoten. Samen met de andere klasburgemeesters doe ik voorstellen waar we op schoolreis gaan of welke spelletjes we in de middagpauze willen spelen.'

'Ik ben een meisje van 20 jaar. Ik ga drie keer per week op stage in Westlandia en kom nog twee dagen per week naar school. Ik hoop dat ik binnenkort écht aan de slag kan op mijn stageplaats.'

'Ik ben een jongen van 14 jaar. Ik ga met de schoolbus naar Kwadrant. Het liefst ga ik met juf Lieve mee naar de bib. Op woensdagnamiddag en in schoolvakantie breng ik mijn vrije tijd door in De Berkoen (De Lovie vzw).'

Wil jij graag leren hoe je de belbus moet reserveren? Of alleen de trein nemen? Heb je al een eigen bankkaart? Wil je je rijbewijs halen? Hou je van sporten en multimedia? Wil je je familie of vrienden verrassen met een zelfgemaakte maaltijd? Heb je groene vingers en werk je graag buiten of hou je liever van afgebakend werk met vaste uren en taken?

Samen met jou willen we al je talenten ontwikkelen en gaan we op zoek naar wat je graag doet en goed kan. Op die manier werken we een lessenpakket uit op maat van elke leerling. Kennismaken? Contacteer Sofie Vlaeminck, via mail naar sofie.vlaeminck@depinker.be of op het nr. 057 33 56 88.

Kwadrant is een kleine en huiselijke school. Een team enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten bieden mijn bijzondere tienerdochter onderwijs én de nodige ondersteuning.
(Juanita, mama van Maxine)

Onderwijs in Kwadrant kan ook gecombineerd worden met ondersteuning vanuit De Lovie vzw.

Afhankelijk van jouw vraag zijn er verschillende ondersteuningsvormen mogelijk, zowel beperkt in tijd als langdurig:
-schoolaanvullend, bv. op woensdagnamiddag, in het weekend of op vakantiedagen
-schoolvervangend, bv. onderwijs aan huis
-logeren of verblijf.
Ook voor ambulante (bv. creatieve therapie) of mobiele begeleiding (aan huis) werkt Kwadrant samen met De Lovie vzw.
Meer info op www.delovie.be.

Kwadrant nieuwtjes

Update speelzone

“Corona-proof” Halloween

Koken in fase 1

Thema “wonen”

Bosbezoek met groepen geel en rood

Bosbezoek met groepen oranje en blauw

Individueel koken

Er beweegt wat op school!

Aan het werk in Westlandia

Nieuwe leerling in groep rood

Vreugdevolle start in Kwadrant!

Goede start voor groep geel

Goed gestart!

School terug open!

Filmpje heropstart Kwadrant

Rondleiding in Kwadrant

Koken met juf Tilde. Smakelijk!

BBQ van Kwadrant op vrijdag 24 april gaat NIET door

Rijbewijs op school

Eigen kweek

Nieuwjaarsreceptie

Nieuwe klasburgemeesters

Sinterklaas bezoekt Kwadrant

Terug naar school…

Gezond fruit

Klaaskoeken

Tweedaagse fase 1

In de komende periode komen de firma’s ‘buitenfitness.be‘ en ‘heblad’ de laatste toestellen toevoegen aan de speelzone te 3weg. Het gaat om twee losstaande fitnesstoestellen en een vaste, betonnen pingpongtafel.
Terwijl we in spanning afwachten kunnen jullie alvast meegenieten van een filmpje met een overzicht van de reeds gedane werken: van het installeren van het apenparcours tot de feestelijke inhuldiging in februari.
De inrichting komt er met steun van de Vlaamse Overheid, die meer middelen wil inzetten in het bewegingsvriendelijker maken van gedeelde speelplaatsen. 

Net voor de herfstvakantie konden de leerlingen binnen hun klasbubbel genieten van verschillende activiteiten in het teken van Halloween.

             

Wat zijn we blij dat de kooklessen mogen doorgaan! Op het menu stond: puree, verse appelmoes met schnitzel of worst!

Een eerste keer een stukje vlees bakken is niet gemakkelijk…. Maar het is ons gelukt en het was heerlijk!

In de asv-lessen leerden we over de verschillende woningen en kamers in een huis. We mochten toen ons eigen droomhuis voorstellen:

een duikboot, villa, knusse woning met game room… We lieten onze fantasie de vrije loop gaan…

Ook de groepen oranje en blauw mochten op uitstap rond het thema “Week van het bos”.

In het kader van de Week van het bos gingen klassen geel en rood op uitstap naar het bos.

Hieronder enkele sfeerfoto’s:

Tijdens de lessen individueel koken krijgen leerlingen uit fase 2 de opdracht zelfstandig een maaltijd naar keuze te bereiden. Pieter koos er deze week voor verse frietjes en hamburgers te maken met daarbovenop een bananen-chocoladecake. Hij werkte volledig zelfstandig om deze recepten tot een goed einde te brengen, proficiat Pieter! Shania bevestigde dat het in orde was en ze aten met plezier deze feestmaaltijd samen op.

07/10/2020
Hele dag Sportdag

Een tijdje geleden kregen we de kans via de Vlaamse Overheid om onze ‘speelplaats’ gedeeld en bewegingsvriendelijker te maken. We deden hier natuurlijk graag aan mee! Naast de inrichting van de speelzone op locatie 3WEG gingen we ook op het domein van de Lovie zelf aan de slag. Een stukje verborgen natuur werd ondertussen omgetoverd tot een ‘natuurspeelzone’ met voor elk wat wils!

Dankzij een samenwerking met stad Poperinge en agentschap Natuur en Bos werd dit stukje speelzone verbonden met een waar multimovepad. Zo’n pad laat kinderen en volwassenen op een leuke en ontspannende manier bewegen in een uitdagende omgeving. Het pas zal zowel door ons eigen kasteeldomein lopen áls door de aanpalende St.-Sixtusbossen. Het volledige pad zal een afstand van zo’n 5km zijn. De officiële opening van dit alles volgt in het voorjaar van 2021, maar met enkele leerlingen van Kwadrant gingen we deze week toch al eens op een grondige inspectieronde.

Besluit: meer dan goedgekeurd, wij zijn er klaar voor!

We werden vermeld op de Facebookpagina van Westlandia en daar zijn we natuurlijk trots op:

Foodtruck in Kwadrant

Stadsklassen: dag 4

Stadsklassen: dag 3

Schoolreis Brugge (fase 1)

Stadsklassen: dag 2

Stadsklassen: dag 1

BBQ

3weg in de verf

Mondiale dag

Kwadrant in de verf

Sportdag 26/02

Rijbewijs op school

Actie Music for Life

Keuze “verzorging”

Workshop Joetz

Terugblik infonamiddag

Ontmoetingsdag groep 1a

Nieuwe fietsen!

Infonamiddag Westlandia

Studioklas

Schipvaarthoeve

Kwadrant documenten

pdf Menu week 7 december t.e.m. 11 december
pdf Menu week 30 november t.e.m. 4 december
pdf Menu week 23 november t.e.m. 27 november
pdf Financiële bijdrages 2020 - 2021
pdf Schoolbusreglement 2020 -2021
pdf Schoolreglement 2020 - 2021
pdf Visie De Pinker

Kwadrant kalender