3weg, sleutelen aan een mooie toekomst

3weg biedt onderwijs aan binnen opleidingsvorm 1 en 2, type 3 en 9. Voor meer informatie over de verschillende opleidingsvormen, klik hier.

In 3weg sleutelen we aan een mooie toekomst voor de leerling met als doel zo zelfstandig mogelijk te wonen en te werken. We werken hierbij samen met anderen: familie en partners, bv. zorgboerderij, groenzorg, maatwerkbedrijf, woon- en zorgcentrum ... We bieden veel ruimte voor gesprek en overleg en werken een passend lessenpakket uit per leerling.

3weg biedt therapeutische omkadering (logopedie, kinesitherapie, psychotherapie ...) waarbij we nagaan welke noden de leerling heeft en hoe we een passend therapeutisch aanbod kunnen uitbouwen.

Er is mogelijkheid tot busvervoer en warme maaltijd over de middag.

'Ik ben een jongen van 18 jaar en 3weg is mijn derde middelbare school. Vroeger ging ik voltijds naar school maar dat was een beetje te veel voor mij. Hier voel ik mij goed. Ik hoop later op mijn eigen benen te staan en te gaan werken.'

'Ik ben een meisje van 15 jaar. Door mijn psychische kwetsbaarheid kon ik een tijdje niet naar school. Ik vind het prettig dat het lessenpakket in 3weg op maat van de leerling is en dat de leerkrachten veel geduld hebben. Ik voel mij nu goed in mijn vel en kom graag naar school.'

'Ik ben 15 jaar en heb het wat moeilijk. Ik lig een beetje in de knoop met mezelf. Ik verveel me vaak, ik weet niet wat ik later wil doen en maak moeilijk vrienden. Sinds kort loop ik school in 3 weg. Hier helpen ze me verder op weg.'

Ben je op zoek naar een job of een hobby die bij je past? Wil je zoveel mogelijk op eigen benen staan? Leren koken? Prijsbewust winkelen? Hou je van sporten en multimedia? Of liever paardrijden en meehelpen op de manège? Wil je muziekles volgen of hou je van klussen? Wil jij graag je rijbewijs halen? Heb je nood aan een babbel als het wat moeilijk gaat?

In 3weg kan het allemaal. Samen met jou gaan we op zoek naar wat je graag doet en goed kan. Op die manier werken we een haalbaar lessenpakket uit per leerling. Kennismaken? Contacteer Sofie Vlaeminck, via mail naar sofie.vlaeminck@depinker.be of op het nr. 057 35 27 78.

Every day is a day to learn.
One class, one team!
(Mehdi, leerling 3weg)

Onderwijs in 3weg kan ook gecombineerd worden met ondersteuning vanuit De Lovie vzw.

Afhankelijk van jouw vraag zijn er verschillende ondersteuningsvormen mogelijk, zowel beperkt in tijd als langdurig:
-schoolaanvullend, bv. op woensdagnamiddag, in het weekend of op vakantiedagen
-schoolvervangend, bv. onderwijs aan huis
-logeren of verblijf.
Ook voor ambulante (bv. creatieve therapie) of mobiele begeleiding (aan huis) werkt 3weg samen met De Lovie vzw.
Meer info op www.delovie.be.

 

3weg documenten

pdf Menu week 25 oktober t.e.m. 29 oktober
pdf Menu week 18 oktober t.e.m. 22 oktober
pdf Menu week 11 oktober t.e.m. 15 oktober
pdf Menu week 4 oktober t.e.m. 8 oktober
pdf Schoolbusreglement 2021 -2022
pdf Visie De Pinker
pdf Schoolreglement 2020 - 2021

3weg kalender