Kwadrant, leren wonen en leren werken

Kwadrant biedt onderwijs aan binnen opleidingsvorm 2, type 2, 3 en 9. Voor meer informatie over de verschillende opleidingsvormen en types, klik hier.

Kleinschaligheid en individuele aanpak zijn twee grote troeven van Kwadrant. We bereiden de leerlingen voor op latere tewerkstelling binnen de sociale economie (inpakwerk, groenzorg ...). Ook werken we aan een optimale deelname aan alle aspecten van de samenleving. Thema's zoals wonen, openbaar vervoer, het huishouden en zinvolle vrijetijdsbesteding komen aan bod. Samen gaan we op weg om te leren wonen en te leren werken.

Kwadrant biedt therapeutische omkadering (logopedie, kinesitherapie, psychotherapie ...) waarbij we nagaan welke noden de leerling heeft en hoe we een passend therapeutisch aanbod kunnen uitbouwen. Leerlingen met autisme krijgen specifieke en aangepaste ondersteuning.

Er is mogelijkheid tot busvervoer en warme maaltijd over de middag.

'Ik ben een jongen van 16 jaar. Ik werd verkozen tot klasburgemeester door mijn klasgenoten. Samen met de andere klasburgemeesters doe ik voorstellen waar we op schoolreis gaan of welke spelletjes we in de middagpauze willen spelen.'

'Ik ben een meisje van 20 jaar. Ik ga drie keer per week op stage in Westlandia en kom nog twee dagen per week naar school. Ik hoop dat ik binnenkort écht aan de slag kan op mijn stageplaats.'

'Ik ben een jongen van 14 jaar. Ik ga met de schoolbus naar Kwadrant. Het liefst ga ik met juf Lieve mee naar de bib. Op woensdagnamiddag en in schoolvakantie breng ik mijn vrije tijd door in De Berkoen (De Lovie vzw).'

Wil jij graag leren hoe je de belbus moet reserveren? Of alleen de trein nemen? Heb je al een eigen bankkaart? Wil je je rijbewijs halen? Hou je van sporten en multimedia? Wil je je familie of vrienden verrassen met een zelfgemaakte maaltijd? Heb je groene vingers en werk je graag buiten of hou je liever van afgebakend werk met vaste uren en taken?

Samen met jou willen we al je talenten ontwikkelen en gaan we op zoek naar wat je graag doet en goed kan. Op die manier werken we een lessenpakket uit op maat van elke leerling. Kennismaken? Contacteer Sofie Vlaeminck, via mail naar sofie.vlaeminck@depinker.be of op het nr. 057 33 56 88.

Kwadrant is een kleine en huiselijke school. Een team enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten bieden mijn bijzondere tienerdochter onderwijs én de nodige ondersteuning.
(Juanita, mama van Maxine)

Onderwijs in Kwadrant kan ook gecombineerd worden met ondersteuning vanuit De Lovie vzw.

Afhankelijk van jouw vraag zijn er verschillende ondersteuningsvormen mogelijk, zowel beperkt in tijd als langdurig:
-schoolaanvullend, bv. op woensdagnamiddag, in het weekend of op vakantiedagen
-schoolvervangend, bv. onderwijs aan huis
-logeren of verblijf.
Ook voor ambulante (bv. creatieve therapie) of mobiele begeleiding (aan huis) werkt Kwadrant samen met De Lovie vzw.
Meer info op www.delovie.be.

Kwadrant nieuwtjes

Tweedaagse fase 1

Vrijdag 18 oktober ontvingen we in Kwadrant heel wat familieleden van nieuwe leerlingen. Op zo’n namiddag kunnen zij kennis maken met alle leerkrachten en therapeuten en krijgen een heuse rondleiding doorheen gans de school. Leerrijk en aangenaam voor allen.  En koffie en zelfgebakken gebak kunnen natuurlijk niet ontbreken op zo’n dag. Ook interesse in de werking van Kwadrant? Breng ons een bezoekje.

Tijdens de week van 23 september gingen we met de 3 jongste klassen van Kwadrant afwisselend een nacht logeren in Het Eeuwenhout in Dranouter.
We startten de dag met een lekker ontbijt op school, verdeelden ons in de wagens en weg waren we! Eerst deden we de nodige boodschappen en daarna konden we aan de verschillende activiteiten starten. Er waren groepen die kozen voor volksspelletjes in ’t Folk, anderen verkozen wat extra beweging en deden een wandeling. In de vooravond mochten we naar het vakantiehuis gaan en konden we beginnen met een verkenning van het domein en het uitpakken van de valiezen.
’s Avonds maakten we het  gezellig, we genoten van een lekker aperitiefje met hapjes, spaghetti, TV-kijken, spelletjes spelen, …. . Na een deugddoende nacht was het tijd om ons te douchen, te ontbijten en onze valiezen terug in te pakken. We genoten van nog wat extra buitenlucht en waagden ons aan het maïsdoolhof. In de namiddag gingen we bowlen en keerden we terug naar school om met de bus naar huis te gaan vol verhalen.

Foodtruck in Kwadrant

Stadsklassen: dag 4

Stadsklassen: dag 3

Schoolreis Brugge (fase 1)

Stadsklassen: dag 2

Stadsklassen: dag 1

BBQ

3weg in de verf

Mondiale dag

Kwadrant in de verf

Sportdag 26/02

Rijbewijs op school

Actie Music for Life

Keuze “verzorging”

Workshop Joetz

Terugblik infonamiddag

Ontmoetingsdag groep 1a

Nieuwe fietsen!

Wie worden de volgende klasburgemeesters?

Infonamiddag Westlandia

Studioklas

Schipvaarthoeve

Kwadrant documenten

pdf Menu week 18 november t.e.m. 22 november
pdf Menu week 11 november t.e.m. 15 november
pdf Oog voor lekkers
pdf Menu week 4 november t.e.m. 8 november
pdf Visie De Pinker
pdf Infonamiddag nieuwe leerlingen
pdf Brief sportdag & BBQ juni 2019
pdf Brief uitstap naar het bos 2b en 2d
pdf Brief uitstap naar het bos 2a en 2c
pdf Sportdag 26 februari 2019
pdf Brief projectweek 2019
pdf Brief rapporten Kerst 2018
pdf Schoolbusreglement
pdf Schoolreglement
pdf Financiële bijdrages 2018-2019

Kwadrant kalender