Kwadrant, leren wonen en leren werken

Kwadrant biedt onderwijs aan binnen opleidingsvorm 2, type 2, 3 en 9. Voor meer informatie over de verschillende opleidingsvormen en types, klik hier.

Kleinschaligheid en individuele aanpak zijn twee grote troeven van Kwadrant. We bereiden de leerlingen voor op latere tewerkstelling binnen de sociale economie (inpakwerk, groenzorg ...). Ook werken we aan een optimale deelname aan alle aspecten van de samenleving. Thema's zoals wonen, openbaar vervoer, het huishouden en zinvolle vrijetijdsbesteding komen aan bod. Samen gaan we op weg om te leren wonen en te leren werken.

Kwadrant biedt therapeutische omkadering (logopedie, kinesitherapie, psychotherapie ...) waarbij we nagaan welke noden de leerling heeft en hoe we een passend therapeutisch aanbod kunnen uitbouwen. Leerlingen met autisme krijgen specifieke en aangepaste ondersteuning.

Er is mogelijkheid tot busvervoer en warme maaltijd over de middag.

'Ik ben een jongen van 16 jaar. Ik werd verkozen tot klasburgemeester door mijn klasgenoten. Samen met de andere klasburgemeesters doe ik voorstellen waar we op schoolreis gaan of welke spelletjes we in de middagpauze willen spelen.'

'Ik ben een meisje van 20 jaar. Ik ga drie keer per week op stage in Westlandia en kom nog twee dagen per week naar school. Ik hoop dat ik binnenkort écht aan de slag kan op mijn stageplaats.'

'Ik ben een jongen van 14 jaar. Ik ga met de schoolbus naar Kwadrant. Het liefst ga ik met juf Lieve mee naar de bib. Op woensdagnamiddag en in schoolvakantie breng ik mijn vrije tijd door in De Berkoen (De Lovie vzw).'

Wil jij graag leren hoe je de belbus moet reserveren? Of alleen de trein nemen? Heb je al een eigen bankkaart? Wil je je rijbewijs halen? Hou je van sporten en multimedia? Wil je je familie of vrienden verrassen met een zelfgemaakte maaltijd? Heb je groene vingers en werk je graag buiten of hou je liever van afgebakend werk met vaste uren en taken?

Samen met jou willen we al je talenten ontwikkelen en gaan we op zoek naar wat je graag doet en goed kan. Op die manier werken we een lessenpakket uit op maat van elke leerling. Kennismaken? Contacteer Sofie Vlaeminck, via mail naar sofie.vlaeminck@depinker.be of op het nr. 057 33 56 88.

Kwadrant is een kleine en huiselijke school. Een team enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten bieden mijn bijzondere tienerdochter onderwijs én de nodige ondersteuning.
(Juanita, mama van Maxine)

Onderwijs in Kwadrant kan ook gecombineerd worden met ondersteuning vanuit De Lovie vzw.

Afhankelijk van jouw vraag zijn er verschillende ondersteuningsvormen mogelijk, zowel beperkt in tijd als langdurig:
-schoolaanvullend, bv. op woensdagnamiddag, in het weekend of op vakantiedagen
-schoolvervangend, bv. onderwijs aan huis
-logeren of verblijf.
Ook voor ambulante (bv. creatieve therapie) of mobiele begeleiding (aan huis) werkt Kwadrant samen met De Lovie vzw.
Meer info op www.delovie.be.

Kwadrant nieuwtjes

Filmpje heropstart Kwadrant

Rondleiding in Kwadrant

Koken met juf Tilde. Smakelijk!

BBQ van Kwadrant op vrijdag 24 april gaat NIET door

Rijbewijs op school

Eigen kweek

Nieuwjaarsreceptie

Nieuwe klasburgemeesters

Sinterklaas bezoekt Kwadrant

Terug naar school…

Gezond fruit

Klaaskoeken

Tweedaagse fase 1

Voor de heropstart van school werden door de overheid heel wat maatregelen opgelegd. Om een beetje een idee te krijgen van hoe school er nu uitziet en wat je moet doen, kijk dan naar onderstaand filmpje.

Altijd al eens benieuwd geweest hoe onze school er aan de binnenkant uitziet?

Dan is onderstaand filmpje zeker het bekijken waard.

Een overheerlijke wrap met tuinkruidenkaas en kippewit klaarmaken? Kinderspel met dit filmpje van juf Tilde. Smakelijk!

Op 24 april 2020 staat onze jaarlijkse BBQ op het programma. Jammer genoeg moeten we dit jaar onze BBQ afgelasten omwille van de noodzaak om de uitbreiding van het corona-virus tegen te gaan. Maar we beloven het nu al; de editie van april 2021 wordt een onvergetelijke BBQ om vingers en duimen af te likken. En wie al betaalde voor dit jaar krijgt vanzelfsprekend zijn centen terug. Voor meer info of vragen kunt u , zoals steeds, school contacteren op het telefoonnumer 057 33 56 88 of via mail naar juf Sofie, sofie.vlaeminck@depinker.be

We danken u alvast voor uw begrip.

met vriendelijke groeten

het team van Kwadrant

Elk schooljaar kunnen leerlingen hun theoretisch rijbewijs behalen op school. Gedurende enkele weken krijgen ze lessen rond het verkeer. Dit schooljaar slaagden 2 leerlingen er in om hun theoretisch rijbewijs te halen.

Groep 2A kweekte in de serre zelf witloof. Dat zelf gekweekte witloof verwerkten ze in de kookles tot lekkere witloofsoep en ‘chicons in hespe’.

Op donderdag 9 januari was er naar jaarlijkse traditie de nieuwjaarsreceptie voor de leerlingen van Kwadrant.

Alle leerlingen kregen bij die gelegenheid een herbruikbare drinkfles met hun eigen naam op cadeau. We willen hen op die manier stimuleren om meer water te drinken en proberen ook de afvalberg wat te verkleinen. Ze kunnen hun fles steeds bijvullen met drinkwater aan het kraantje in de polyvalente ruimte.

We kunnen deze drinkflessen gratis aanbieden dankzij het budget dat we kregen van de Mooimakers. De leerlingen verdienden dit door vorig schooljaar zwerfvuil te verzamelen in de omgeving van de school.

Ook de leerlingen van Kwadrant kregen bezoek van de heilige man. Die bracht klaaskoeken , warme chocomelk en een mandarijntje voor elke leerling. Tegelijkertijd werden er kleine cadeautjes uitgedeeld aan die leerlingen die zich extra inzetten. We kijken al uit naar volgend jaar tot de heilige man opnieuw langskomt.

Op maandag 4 november staken we onmiddellijk de handen uit de mouwen. We trokken richting Beselare waar we met de leerlingen onder begeleiding van een gerenommeerd bakker klaaskoeken bakten en chocoladefiguren leerden gieten. De leerlingen deden één voor één hun uiterste best en zelfs nog meer tijdens het proeven. We blikken terug op een geslaagde voormiddag. 

Foodtruck in Kwadrant

Stadsklassen: dag 4

Stadsklassen: dag 3

Schoolreis Brugge (fase 1)

Stadsklassen: dag 2

Stadsklassen: dag 1

BBQ

3weg in de verf

Mondiale dag

Kwadrant in de verf

Sportdag 26/02

Rijbewijs op school

Actie Music for Life

Keuze “verzorging”

Workshop Joetz

Terugblik infonamiddag

Ontmoetingsdag groep 1a

Nieuwe fietsen!

Infonamiddag Westlandia

Studioklas

Schipvaarthoeve

Kwadrant documenten

pdf Menu week 16 maart t.e.m. 20 maart
pdf Menu week 9 maart t.e.m. 13 maart
pdf Menu week 2 maart t.e.m. 6 maart
pdf Oog voor lekkers
pdf Visie De Pinker
pdf Infonamiddag nieuwe leerlingen
pdf Brief sportdag & BBQ juni 2019
pdf Brief uitstap naar het bos 2b en 2d
pdf Brief uitstap naar het bos 2a en 2c
pdf Sportdag 26 februari 2019
pdf Brief projectweek 2019
pdf Brief rapporten Kerst 2018
pdf Schoolbusreglement
pdf Schoolreglement

Kwadrant kalender