Op dinsdag 18 februari kwam de firma ‘Speelpleinbouwers’ naar vestiging 3weg voor fase 1 van de nieuwe speelplaats: herinrichting van de grote graszone! Een 5-tal van onze leerlingen mochten deze mannen assisteren in de opbouw van een 40 meter lang apenparcours, 2 voetbaldoelen en verschillende zitbanken. Er werden gaten gegraven voor de palen, palen werden ingeklopt, vastgevezen, scherpe punten afgescheven, mooi geschuurd… Kortom, ze verveelden zich geen moment. Omstreeks 16u zat hun zware taak erop en mocht iedereen tevreden huiswaarts keren.

Bedankt aan iedereen die op gelijk welke wijze reeds heeft meegewerkt aan dit leuke project. In een latere fase worden nog toestellen toegevoegd aan het kleine graspleintje aan de voordeur. Er wordt ook aandacht besteed aan een veiligere oversteekplek. Na de krokus huldigen we dit eerste deel reeds feestelijk in met de leerlingen. 

De inrichting komt er met steun van de Vlaamse Overheid, die meer middelen wil inzetten in het bewegingsvriendelijker maken van gedeelde speelplaatsen.